Scheiden, een emotionele cakewalk…..

Emotionele cakewalk

Eerder schreef ik al over zaken die niet verdeeld zijn en waar je later de ongemakken van kunt ondervinden. Uit zo’n situatie blijkt dat ondersteuning soms wenselijk is.

Scheiden is een soms onmogelijke combinatie van emoties. We kennen allemaal wel dat gevoel van de enorme knoop in je buik als je een bepaalde boodschap moet brengen. Allerlei gedachten spoken door je hoofd. Bij scheidingen is dat niet anders.

Onzekerheid over de toekomst. Wat moeten we met de opvoeding van de kinderen? Waar moet ik gaan wonen? Kan ik dat allemaal wel betalen? Hoe gaat mijn partner reageren? Wordt het vechten?

De scheidingsmelding

Het zijn allemaal gedachten die kunnen leiden tot uitstel. Toch moet de boodschap gebracht worden. Erger nog, je moet ook weten dat het doordringt bij je partner. De scheidingsmelding is een hele belangrijke melding voor de start van het emotionele verwerkingsproces en de verdere afhandeling.

Worstel jij met het brengen van de boodschap? Neem contact op.

Over de auteur, Arnoud Vos

Arnoud is een deskundige en ervaren financieel professional die zich de laatste jaren heeft gespecialiseerd in de begeleiding bij scheiding.
De kracht van Arnoud is dat hij op de juiste momenten empathisch is naar het individu en op het juiste moment duidelijk, doortastend en richtinggevend. Hiermee stuurt hij het proces zo optimaal mogelijk richting niet alleen een faire deal voor beide partijen maar ook een deal waar beide partijen zich goed/gehoord bij voelen. 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Success message!
Warning message!
Error message!