Het verhaal van
Arnoud
“Wat Arnoud zegt is goed”. Het stond er écht. Ik las het briefje aan de keukentafel bij Antoinette, de weduwe van een oud Rabobankdirecteur. Het was een van die briefjes waar hij altijd zijn vragen en ideeën voor anderen op schreef. Ik kreeg kippenvel.
Kort na zijn uitvaart in februari 2001 had Antoinette me gebeld voor een afspraak. Ze wilde weten waar ze financieel aan toe was en of er nog ‘iets geregeld’ moest worden.
Als manager was ik destijds verantwoordelijk voor een groot deel van een lokale Rabobank. Adviseren was nog bijzaak, wel was ik vaak aanwezig bij complexe en/of lastige klantsituaties. Niet omdat ik dé specialist was, maar omdat ik de wensen op tafel kreeg én de oplossing kon formuleren.
In 2005 ben ik uit loondienst gegaan. De afstand tot de klant werd me te groot. Ik wilde iets compleet anders. De vrijheid om mijn eigen koers bepalen. Best een spannend besluit, als kostwinner met drie jonge kinderen ontslag nemen. Een mooie reis met fantastische ervaringen begon, financieel adviseren deed ik alleen nog aan familie en bekenden. Gewoon omdat ik het leuk vond. Zo leuk dat ik uiteindelijk heb besloten om me daarop te gaan richten. Ik wilde me wel kunnen onderscheiden en het moest uitdagend en complex zijn. Zo kwam ik uit bij het begeleiden van scheidingen. Emoties en euro’s. Voor mij een mooie combinatie. Ik heb na dat besluit nog wel eens teruggedacht aan het briefje met “Wat Arnoud zegt is goed”. Vertrouwen is in mijn werk nog steeds de basis.
Bij een scheiding zijn er veel onzekerheden en toch moeten er keuzes gemaakt worden.
Dat is een onzekere periode. De wensen van beide partijen boven tafel krijgen is lastig. Vaak houden ze in gezamenlijke gesprekken de kaarten voor de borst. In individuele telefoongesprekken durven partijen hun wensen wel kenbaar te maken.
In de gesprekken die ik begeleid krijg ik de informatie boven tafel die helpt om de best mogelijke oplossing te realiseren voor beiden. Ik doe daarbij wat nodig is. Steeds vaker horen daar ook de contacten met banken bij als er sprake is van de aankoop of verdeling van een woning. Er kan tijdens een scheiding, financieel meer dan mensen denken. Het stopt écht niet bij een berekening op internet. Als je er maar open voor staat en de onderlinge afspraken duidelijk zijn.
Juni 2021. Op een tuinfeest bedankt Marian een aantal mensen die belangrijk voor haar waren tijdens de scheiding. Ineens komt ook mijn naam voorbij. “Zonder Arnoud had ik het niet gered.” Met die opmerking besefte ik weer hoe waardevol mijn klanten mijn inzet ervaren. Heerlijk om te doen waar je goed in bent én energie van krijgt. In een lastige periode in hun leven bijdragen aan oplossingen en helpen een basis te leggen voor een gelukkige toekomst.
Ik ben Arnoud, getrouwd met Dorothé en woon in Zevenaar. Ik ben gelukkig met mijn drie zoons en een eigenwijze doedel. In het dagelijkse leven fiets ik en reizen we graag. Als vrijwilliger bij Sensa-Kanjers voor Kanjers verzorg en begeleid ik talentvolle wielrenners. Ik help daarnaast regelmatig verenigingen en stichtingen hun organisatie te verbeteren.
De begeleiding stem ik af op de wensen en de behoeften van mijn klanten. De insteek bij een scheiding is dat beide ex-partners gezamenlijk deelnemen aan de gesprekken. Uiteraard is er ook de mogelijkheid om je als één van de (ex-)partners te laten begeleiden. Dat kan zowel tijdens het scheidingsproces of zelfs jaren na de scheiding.
Ik stuur het proces zo optimaal mogelijk richting:
- een faire deal voor beide partijen
- een deal waar beide partijen zich goed/gehoord bij voelen.
Om de kwaliteit te waarborgen ben ik ingeschreven in het Register Financieel Echtscheiding Adviseur.
Opleidingen:
- Drs. Bedrijfskunde
- HEAO Bedrijfseconomie
- RFEA
- Professional Scrum Master I
- Prince 2 Practitioner
- Prince 2 Foundation
- WFT Pensioenen
- WFT Hypotheken
- WFT Vermogen
- WFT Inkomen
- WFT Schade Zakelijk
- WFT Schade Particulier
- WFT Consumptief krediet