De kinderen voelen het haarfijn aan…..

Kinderen hebben meer door dan je denkt

“Mijn papa is een held”.

Hoe mooi is het als dat het beeld is dat kinderen van hun vader hebben?

Dat is altijd een vraag die ik stel aan ouders. “Hoe wil je dat ze later over je praten?” 

Beeld dat je kind van jou heeft na de scheiding

Het beeld dat bij kinderen vaak blijft hangen is wat je opbouwt ná de scheiding. Hoe gaan jullie met elkaar om? Dat jullie geen partners meer zijn wil niet zeggen dat jullie de ouderrol ook kunnen verwaarlozen.

Reacties op een scheidingsmelding kunnen heel verschillend zijn. Als het er heftig aan toe gaat dan krijgen de kinderen er mogelijk meteen wat van mee. Waarschijnlijker is dat ze het al doorhadden dat er wat speelde.

Kinderen hebben voelsprieten

Emoties en spanningen in het gezin worden door kinderen haarfijn aangevoeld. De kans bestaat dat ze hun best gaan doen om het gezellig te maken. Misschien denken ze zelfs dat het door hun komt.

Doe je kinderen dit niet aan en betrek ze er op tijd bij. Dat papa en mama elkaar niet meer lief vinden kan natuurlijk. Jullie blijven echter wel hun papa en mama.

Vraag je je af hoe je het de kinderen vertellen moet? Hoe wil jij je heldendom vormgeven? Als een held op sokken omdat je je verantwoordelijkheid niet nam? Als held mét sokken omdat je die toevallig aanhad tijdens je reddingsactie?

Of gewoon als de held die wil zijn. Een hele goede ouder die er was op de momenten die belangrijk waren voor je kinderen. Dat kun je niet alleen. Dat doen jullie samen. Communiceren is daarbij het allerbelangrijkste en meteen het aller moeilijkste.

Over de auteur, Arnoud Vos

Arnoud is een deskundige en ervaren financieel professional die zich de laatste jaren heeft gespecialiseerd in de begeleiding bij scheiding.
De kracht van Arnoud is dat hij op de juiste momenten empathisch is naar het individu en op het juiste moment duidelijk, doortastend en richtinggevend. Hiermee stuurt hij het proces zo optimaal mogelijk richting niet alleen een faire deal voor beide partijen maar ook een deal waar beide partijen zich goed/gehoord bij voelen. 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Success message!
Warning message!
Error message!