Scheiden: worden euro’s emoties?

Onenigheid over geld

Bij veel scheidingen, hoe goed de beide ex-partners ook uit elkaar willen gaan, ontstaat onenigheid over geld.

Een van de partners voelt zich benadeeld of niet rechtvaardig behandeld op het gebied van de financiën.

Denk aan het betalen van alimentatie, belastingverplichtingen en/of –teruggave, het op zich nemen van woonlasten, het verdelen van de gezamenlijke inboedel, het moeten bekostigen van een 2e woning, het aanschaffen van nieuwe inboedel etc.

Hierbij kan de situatie steeds verder escaleren. Waar emoties euro’s worden kan het hard tegen hard gaan.  Een situatie zonder winnaars waar ook vaak de kinderen bij ingezet worden of het slachtoffer van zijn.

Kortom, onduidelijke afspraken over de euro’s veroorzaken veel emoties.

geld en emoties bij scheiding

Regel de geldzaken goed bij je scheiding

Veel leed kun je voorkomen door in het proces van scheiden de geldzaken goed te regelen en dit ook vast te leggen. Kom je er zelf niet uit, dan is goede begeleiding van een expert zinvol.

Wil jij na je scheiding verder met je toekomst of steeds opnieuw in je scheiding verstrikt blijven? Neem contact op.

Over de auteur, Arnoud Vos

Arnoud is een deskundige en ervaren financieel professional die zich de laatste jaren heeft gespecialiseerd in de begeleiding bij scheiding.
De kracht van Arnoud is dat hij op de juiste momenten empathisch is naar het individu en op het juiste moment duidelijk, doortastend en richtinggevend. Hiermee stuurt hij het proces zo optimaal mogelijk richting niet alleen een faire deal voor beide partijen maar ook een deal waar beide partijen zich goed/gehoord bij voelen. 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Success message!
Warning message!
Error message!