Scheiding

Bij een scheiding komt veel kijken.

Praktische zaken die direct invloed hebben op de toekomst.

  • Is begeleiding bij scheiding nodig? Ik kom er samen met mijn bijna ex-partner toch wel uit? Online kan ik een hoop vinden!
  • Een scheidingsconvenant is zo moeilijk toch niet? Mijn ex-schoonzus heeft nog een blanco exemplaar dat we kunnen gebruiken.
  • Alimentatie daar doen we niet aan, we kunnen prima voor ons zelf zorgen. De kinderen? Die voeden we samen verder op. Co-ouderschap lijkt ons wel wat.
  • Mijn eigen zaak? Die is van mij, we hebben tenslotte niet voor niets huwelijksvoorwaarden opgemaakt.

Regelmatig hoor ik de opmerkingen zoals hierboven. En inderdaad, scheiden hoeft niet zo moeilijk te zijn. De wet dwingt je niet, maar regelt het een en ander. Je kunt er gerust van afwijken, geen enkel probleem. Of toch wel?

Hebben jullie de huwelijksvoorwaarden al eens doorgelezen? Zijn jullie de hierin opgenomen voorwaarden altijd netjes nagekomen?

Problemen kunnen ook ontstaan als de afspraken die jullie samen maken die achteraf niet zo handig blijken te zijn. Bijvoorbeeld omdat je met de gemaakte afspraken niet meer in de koopwoning kunt blijven wonen.

Fiscaal verandert er ook nogal wat. Je kunt een behoorlijke fiscale rekening gepresenteerd krijgen als je onhandige afspraken hebt gemaakt. Onhandig omdat je niet beter wist of onhandig omdat het recht soms krom is. Met dat laatste kun je dan maar beter rekening houden.

Begeleiding bij scheiding is een dienst waar je profijt van hebt. Niet alleen zorg ik ervoor dat jullie er samen goed uitkomen, ook de afspraken die jullie maken worden zorgvuldig vastgelegd. Ik zorg ook voor een helder inzicht in jullie financiële toekomst. De kennis, ervaring en het netwerk dat ik hierbij inzet zullen jullie hierbij helpen.

Op basis van een kennismakingsgesprek werk ik een voorstel voor de begeleiding uit. Dit zal aansluiten op jullie wensen en behoeften. Je krijgt dan ook een beeld van de kosten die er naar verwachting mee gemoeid zijn.

Voorkom onnodig financiële problemen na je scheiding

Wees voorbereid op alle onderwerpen die aan de orde komen bij een scheiding. Vaak horen we verhalen over stellen die in de emotie van de scheiding niet voldoende aan de toekomst hebben gedacht. Dit hoeft jou niet te gebeuren als jij deze gratis checklist invult. 

Success message!
Warning message!
Error message!